Passiivitalot

Energiatehokasta asumista

Passiivitalo on energiaratkaisultaan järkevä valinta. Lämmitysenergiaa tarvitaan vain n. 20 % siitä, mitä normitalo ja 33 % siitä, mitä matalaenergiatalo. Passiivitalossa asuminen on edullista. Teet hyvän sijoituksen koska talon jälleenmyyntiarvo myös kasvaa vuosien varrella.

Jäät joka vuosi plussan puolelle.

Passiivitalojen energiatehokkuus

Rakennuksen laskennallista kokonaisenergiakulutusta kuvaava E-luku lasketaan ympäristöministerin antamien ohjeiden mukaisesti energiatodistukseen. E-luku määrittelee talon energialuokan vähän samalla tapaan kuin kodinkoneissakin; arvoasteikolla A-G. Hyvän arvon saamiseen vaaditaan hyvää kokonaisuutta. Nykyisin pakollinen energiatodistus on kuitenkin vain laskennallinen dokumentti, joka ei välttämättä kerro koko totuutta todellisista lämmitys-kustannuksista. Niihin voidaan vaikuttaa merkittävästi oikeilla materiaali- ja laitevalinnoilla sekä huolellisella asennustyöllä. Eristepaksuuksien kasvaessa kasvavat myös rakenteiden kosteus- ja homeriskit, mikä korostaa entisestään huolellisen ja ammattitaitoisen asennustyön merkitystä.

Passiivitalon rakentaminen on muutakin kuin pelkkää rakentamista

Vuonna 2016 asuminen ja siihen liittyvä energian käyttö aiheutti 29 % osuuden suomen hiilijalanjäljessä. Ilmastotalkoiden päämäärän saavuttamiseksi ympäristöministeriö on asettanut tavoitteet entistä energiatehokkaammille rakennuksille. Tavoitteet ovat hyvin kunnianhimoiset ja tähtäin on kohti nollaenergiataloja.

Koska passiivitalo on yleensä vanhaa rakennustapaa kalliimpi, tämä kannattaa ottaa huomioon; sen minkä rakennusvaiheessa ehkä maksaa enemmän, tulee pienempien asumiskustannusten muodossa moninverroin takaisin vuosien kuluessa. Lisäksi nykyaikaisessa passiivitalossa on tasainen huonelämpötila, tehokas ilmanvaihto ja puhdas sisäilma, joten asumismukavuus on huippuluokkaa. Kun tiedät säästäväsi energiaa ja luontoa, voit puhtaalla omallatunnolla nauttia asumisesta uudessa passiivitalossasi!

Energiaratkaisut suunnitellaan asiakkaan tarpeen ja toiveiden mukaisesti.

Soita ja kysy lisää!

Toimintamme keskittyy pääsääntöisesti pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo ja Vantaa) ja Hämeenlinnan väliin. Sopimuksesta palvelemme asiakkaita kaikkialla!


Katso tästä tiiveysmittausraportit Rakennus J. Koivulan aiemmista kohteista:

Lataa tästä lisätietoa seinärakenteen ilmantiiveydestä, sen tärkeydestä ja sen mittaamisesta:

www.rakennustieto.fi

Yhteistyökumppanimme


Katso mitä meistä on kirjoitettu TM Rakennusmaailma-lehdessä: